Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:16:53 (inci-04) Stank/hinder. Lucht Driestweg 8071BS Nunspeet 067091 067141 (gaslucht)... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Nunspeet (Bevelvoerder)...
dinsdag 26 september 2017
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 25|09

HARSKAMP - Ruim 140 wandelaars deden op 9 september en van 20 tot en met 23 september 2017 mee aan de Walk 4 Veterans. Hulp voor Helden organiseerde deze sponsorwandeltocht voor de vierde keer, onder andere vanuit ECHOS Home Baan Zulu in Harskamp. De totale opbrengst bedroeg 13.500 euro. Dit bedrag is bijna genoeg om een getraumatiseerde veteraan een veteranenhond te kunnen geven.

 

De wandelaars genoten van prachtige wandelingen en de onderlinge gezelligheid. Jong en oud, burgers, militairen, veteranen liepen 10 of 20 kilometer mee. Enkele wandelaars liepen zelfs vier dagen mee. ...

1/1

GISTEREN 25|09

APELDOORN - De politie heeft zondagmiddag een 18 en een 19-jarige man uit Apeldoorn en een 21-jarige vrouw uit Odijk aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Tussen het voornoemde drietal en een 33-jarige Apeldoorn ontstond een handgemeen naar aanleiding van asociaal verkeersgedrag.

 

De 33-jarige Apeldoorner had het drietal tegengehouden in hun auto nadat zij met een te hoge snelheid door een 30 km zone waren gereden. Dit liep uiteindelijk uit de hand. Over en weer zijn klappen gevallen. Toen het drietal uit de auto stapten ...

1/1

GISTEREN 25|09

BARNEVELD - Het Dorpsplein in Ruimzicht was deze week het toneel van een feestelijke bijeenkomst: 35 medewerkers van zorggroep ENA zijn geslaagd na een intensief opleidingstraject.

 

Medewerkers zijn met succes geslaagd als helpende, verzorgende IG, verpleegkundige of HBO praktijkopleider. Bovendien heeft een medewerker haar opleiding succesvol afgerond waardoor zij nu professioneel casemanager dementie is. Sommige medewerkers hebben er trajecten van meer dan twee jaar opzitten, zoals wanneer je bijvoorbeeld van verzorgende tot verpleegkundige bent opgeleid. Deze week is de eerste ...

GISTEREN 25|09

NIJKERK - De brandweer van Nijkerk is maandag 25 september twee keer uitgerukt voor een gaslekkage.

 

De eerste melding van een lekkage kwam binnen vanaf de Nijverheidsstraat. De brandweer heeft daar metingen verricht maar geen lek kunnen vinden. Een half uur later kwam er opnieuw een melding van een gaslekkage binnen dit maal vanaf de Commissaris van Heemstrastraat in Nijkerk. Ook daar heeft de brandweer metingen verricht.

1/1

GISTEREN 25|09

EDE - Aan de Floreslaan in Ede heeft in de nacht van zondag op maandag 25 september een bestelbus vlam gevat. De brandende bus werd rond 01:15 uur ontdekt.

 

Een varkensrug heeft voorkomen dat de bus het pand van stichting Malkander was ingereden. Vermoedelijk was de rem doorgebrand waardoor het voertuig zelf is gaan rijden. De politie vermoedt brandstichting en doet onderzoek naar de brand.

ZONDAG 24|09

ARNHEM - Zondagavond is een maaltijdbezorger met zijn scooter tegen een lantarenpaal gebotst. Het ongeval gebeurde omstreeks 21.45 uur op de Paardebloemstraat in Arnhem.

 

De scooterrijder heeft een flinke klap gemaakt en is op het fietspad beland. Hij is door het ambulancepersoneel gecontroleerd en kon zelfstandig verder met advies dat als er klachten kwamen langs de huisarts te gaan.

ZONDAG 24|09

HARDERWIJK - De brandweer van Harderwijk is zondag 24 september uitgerukt voor brand bij palingrokerij & vishandel ”Dries van den Berg” aan de Burgemeester De Meesterstraat.

 

Er heeft een kleine brand gewoed waardoor het isolatiemateriaal in het plafond is gaan smeulen. Dat zorgde voor een forse rookontwikkeling in het pand. De brandweer heeft de brand geblust.

GISTEREN 25|09

BARNEVELD - Barneveld verruimt de mogelijkheden om een rotonde te adopteren. Dat besloot het college eerder deze week. Het is de bedoeling dat niet meer alleen ‘groen-gerelateerde’ ondernemers (hoveniers, bloemisten, kwekerijen) in aanmerking komen, maar álle bedrijven en organisaties in Barneveld waarbij voor een aantal rotondes specifiek wordt gezocht naar de invulling met kunstuitingen. 

 

De gemeente Barneveld streeft naar een afwisselende, verzorgde en aantrekkelijke openbare ruimte. Middencirkels van rotondes zijn een blikvanger in de openbare ruimte. Tot op heden ...

ZONDAG 24|09

BARNEVELD - Politieagenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag een auto geparkeerd staan bij een bedrijventerrein. Toen ze poolshoogte namen en vlakbij wat geritsel hoorden gingen de agenten verder op onderzoek uit. Ze troffen even later in de directe omgeving twee mannen die zich schuil probeerden te houden. Het tweetal, Oost-Europeanen van 36 en 45 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden op verdenking van poging inbraak.

 

De mannen bleken divers inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Ook in de auto vond de politie meerdere goederen, die voor verder ...